Молдова та Україна відкриють нові пункти контролю

Молдова і Україна створять нові спільні пункти контролю на кордоні, у тому числі на його придністровській ділянці. Про це йшлось зустрічі прем’єр-міністрів Молдови та України Павла Філіпа і Володимира Гройсмана.
“Молдова виконала всі внутрішні процедури для впровадження положень Угоди про спільний прикордонний контроль, підписаної на початку жовтня в Кишиневі. Думаю, вже можна розпочати узгодження питань у зв’язку з відкриттям інших пунктів спільного контролю”, – заявив Філіп.
Під час зустрічі прем’єри двох країн вітали відновлення діяльності Спільної комісії з демаркації державного кордону. Сторони також домовилися прискорити узгодження тексту Угоди про забезпечення функціонування Дністровського комплексного гідровузла.
Філіп і Гройсман також домовились про підписання угод про лібералізацію автомобільних і повітряних перевезень до кінця цього року. Сторони також домовилися про підвищення квот для міжнародних вантажних перевізників з 43 до 60 тис. ліцензій, і продовження терміну перебування молдовських водіїв вантажного автотранспорту на території України.
Уряд Молдови затвердив Угоду про введення спільного митно-прикордонного контролю на молдовсько-українському кордоні.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ