МОЗ оновив стандарти медичної допомоги пацієнтам з COVID-19

Стандарт надання медичної допомоги «Коронавірусна інфекція» постійно актуалізується. Майже щомісяця, з урахуванням оновлених рекомендацій ВООЗ, СDC, ЕCDC.
Серед головних змін:
▪️ Замість трьох днів – один
Лікар, який надає медичну допомогу в амбулаторних умовах, повинен інформувати центр контролю та профілактики захворювань МОЗ за адміністративно-територіальною належністю про результат лікування та/або припинення самоізоляції осіб, які підлягали визначенню підтвердженого випадку COVID-19, не пізніше ніж через 1 день від дати, коли він стане відомим.
Раніше у лікарів на це було три дні.
▪️ Якщо симптоми COVID-19 відсутні, контактні вакциновані особи можуть не йти на самоізоляцію
Моніторинг та спостереження за контактними особами встановлюється на період 14 днів від останнього контакту із підтвердженим або ймовірним випадком, незалежно від того, чи була контактна особа вакцинована проти COVID, чи ні.
Контактні особи, які отримали повний курс вакцинації, а також ті, хто перехворів на COVID-19 протягом останніх 6 місяців (з документальним підтвердженням), за відсутності симптомів не мають самоізолюватися. Якщо ж симптоми COVID-19 з’являються, особа має пройти обстеження на визначення антигену SARS-CoV-2. Якщо він позитивний, особи вживаються всі заходи як до такої, яка має COVID-19.
Контактні нещеплені особи, незалежно від того є в них симптоми чи немає, мають пройти тестування на 5-7 день після контакту та перебувати на самоізоляції. Припинити самоізоляцію можна при отриманні негативного результату тесту.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ