МОЗ закликає провести додаткові заходи для боротьби з кором

Міністерство охорони здоров’я України разом з Центром громадського здоров’я проводять наради з представниками усіх областей щодо організації додаткових заходів з імунізації для подолання спалаху кору.

Рівень захворюваності на кір в Україні далі зростає. З метою подолання спалаху інфекції, Міністерство охорони здоров’я України рекомендує регіонам проводити спеціальні додаткові заходи з імунізації, інформує прес-служба мініістерства.

Представники міністерства презентували регіонам про успішний досвід «спец операцій» з вакцинації у Хмельницькій та Львівській областях. Там під час додаткових заходів з імунізації в областях проводили звірку даних щодо кількості дітей, в яких відсутня належна кількість щеплень проти кору (статистику медичних закладів звіряли з даними закладів освіти). Потому розробляли детальний план заходів з додаткової імунізації з чітко визначеними строками. Крім того, формувалися мобільні бригади медпрацівників, що проводили в закладах освіти додаткову вакцинацію для дітей і дорослих – працівників закладів освіти.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ