На Львівщині діє літньо-осіння заборона на вилов раків

Період заборони на ловлю раків у водних об’єктах Львівської області на період їх другої линьки триватиме до 30 вересня включно.
Львівський рибоохоронний патруль зазначає, що линька раків відбувається один-два рази на рік у дорослих особин, а в молодих – щоразу при рості та розвитку. Вона триває від кількох годин до однієї доби. Проте період формування та зміцнення нового панцира може тривати до півтора місяця. Саме в цей час і діє заборона на вилов цих річкових мешканців.
Як інформують у Державне агентство меліорації та рибного господарства України , за незаконний вилов раків та під час заборони передбачено покарання від адміністративного штрафу (680 грн) до кримінальної відповідальності. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожну виловлену особину.
Т.в.о. директора департаменту Оксана Війтик закликає всіх громадян та рибалок дотримуватися цих обмежень та сприяти збереженню водних екосистем та біорізноманіття, а за умови виявлення порушення терміново повідомляти Львівський рибоохоронний патруль.
Для подання повідомлення про виявлених порушників Львіврибохорона просить звертатися за номером цілодобової телефонної «гарячої лінії» відомства: (066) 098-84-47 та (032) 270-41-88 або на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію»: 0 (800) 50-52-50.
З наказом Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Львівській області від 04.08.2023 №96 «Про встановлення літньо-осінньої заборони на лов раків у рибогосподарських водних об’єктах Львівської області в 2023 році» можна детальніше ознайомитися за посиланням: http://lv.darg.gov.ua/files/6/Rak_23.pdf
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ