В Україні розпочалася масштабна демобілізація строковиків

В Україні розпочалася масштабна демобілізація строковиків, яку раніше погодив президент Володимир Зеленський. Відтак із ЗСУ звільняють тих молодих чоловіків, які почали служити до повномасштабної війни з російськими окупантами. Вони залишаються військовозобов’язаними громадянами – у запасі.

Про це пише нардеп Михайло Цимбалюк, інформує Четверта студія з посиланням на Цензор.нет.

Звільнення строковиків у запас розпочалося 2 квітня і триватиме до 31 травня. Це чоловіки, які на момент вторгнення загарбників у 2022 році перебували у Силах оборони. Спільно відстоювали інтереси цих хлопців і в підсумку є результат, тому дякую Генштабу Міноборони, колегам з парламенту і звісно Президенту за підписання указу, бо в ньому чітко прописані дати демобілізації.

Без сумніву, що це ті хлопці, які побачили на власні очі яким було військо і процес його оперативного переформатування до стандартів НАТО з початком повномасштабного вторгнення.

Переконаний, що саме з цих хлопців формуватиметься міцне українське суспільство – хтось стане частиною військової еліти, а хтось – і політичної. Вони не з книжок, а на практиці вивчали як охороняти свою рідну країну зсередини, проходили вишкіл військового мистецтва. Це величезна життєва школа, в якій є мужність, справедливість, а й інколи хамство та зверхність військового командування.

Саме вони, колишні строковики, можуть скористатися відстрочкою, щоб переосмислити пройдене і визначитися – що далі? Військо, здобуття освіти, – основне, щоб бути корисним для Держави.

Честь маю і бажаю всім здоров’я

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ