На Львівщині голова однієї з РДА вимагав хабар талонами на пальне

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, слідчими СУ ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України, задокументовано факт вимагання неправомірної вигоди головою РДА на Львівщині (ч.3 ст.368 КК України).

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.
Встановлено, що службовець вимагав у фізичної особи неправомірну вигоду у вигляді талонів на дизпаливо масою 1 тонна загальною вартістю понад 21 тис грн. Натомість він мав посприяти у вирішенні питання щодо зміни цільового призначення земельної ділянки під будівництво автозаправної станції та комплексу придорожнього сервісу.
Предмет неправомірної вигоди вилучено.
Наразі готується повідомлення про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.
Крім цього, встановлюється причетність інших осіб до вчинення вказаного кримінального правопорушення. Досудове розслідування триває.,
Довідково. Санкція ч.3 ст.368 КК передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ