На Львівщині “Пакунок малюка” цьогоріч отримали більше 8 тисяч сімей

Як інформує пресслужба ЛОДА, станом на 1 червня 2020 в області пологовими будинками видано з початку року 8003 пакунки малюка (з них 413 – органами соціального захисту населення).

Тільки за травень видано вже 1859 пакунків. У середньому в області батьки новонароджених дітей отримують близько 400 пакунків в тиждень.

Урядова ініціатива «Пакунок малюка», або «Бебі-бокс», – це національний проєкт для соціального захисту сімей з дітьми, який стартував 1 вересня 2018 року. Ці пакети вручають всім сім’ям, у яких народжуються діти. Проєкт спрямований на створення стабільної системи захисту здоров’я матері і дитини та формування відповідального материнства і батьківства в Україні.

«За загальним правилом пакунки малюка безкоштовно надаються всім немовлятам, незалежно від місця їх народження, безпосередньо у пологових будинках. У разі їх тимчасової відсутності у пологових будинках – у органі соціального захисту населення після звернення із відповідною заявою та довідкою з пологового будинка. Вартість одного пакета становить близько 3800 гривень. До нього входять предмети першої необхідності для малюків у перші місяці життя. При цьому розмір передбаченої законодавством фінансової допомоги при народженні дитини не змінюється», – пояснив Василь Гельбич, заступник начальника управління соціальних гарантій та діяльності закладів і установ – начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомог департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА.

Бебі-бокс містить одноразові підгузки, серветки, пелюшки, шапочки, повзунки, матрац, пледи, косметичні засоби, термометр тощо. Цей комплект упакований в коробку-люльку з міцного картону та додатково укріпленим дном – вона може служити колискою для немовляти. Також цей набір включає буклети для батьків з корисною інформацією про догляд за дитиною, порадами медиків та інших фахівців.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ