На Львівщині розпочався місячник добровільної здачі зброї

У Львівській області розпочався місячник добровільної здачі зброї. Громадяни мають можливість добровільно звернутися у підрозділи поліції щоб здати зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби, що зберігаються незаконно, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності. Про це повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.
Місячник добровільної здачі зброї на Львівщині триватиме з 1 по 31 жовтня та проводиться з метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових речовин, а також профілактики злочинів з їх використанням, виявлення та перекриття каналів надходження у кримінальне середовище. Особливу увагу правоохоронці звертатимуть на ту зброю та боєприпаси, які були незаконно привезені на Львівщину з зони АТО.
Під час місячника мешканці можуть звернутись в органи внутрішніх справ (у відділи, відділення поліції або безпосередньо до працівників поліції) та здати зброю, спецзасоби, боєприпаси чи вибухові речовини, що зберігались у них неналежним чином – без дозволів, реєстрації тощо.
«Усі мешканці Львова та області, які протягом місячника здадуть незареєстровану зброю, уникнуть кримінальної відповідальності за її зберігання. Якщо поліцейські самі вилучать зброю, то власникам доведетьсявідповідати згідно статті 263 Кримінального кодексу України. У випадках, коли громадяни добровільно здадуть зброю, вони зможуть зареєструвати їїта отримати у користування», – повідомив начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Головного управління Національноїполіції у Львівській області підполковник поліції Віктор Катерина.
У передбачених законодавством випадках громадяни навіть можутьлегалізувати таку зброю і користуватись нею в подальшому на законних підставах.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ