На Львівщині створили електронну базу даних земель кожної сільради

За підсумками аудиту земель сільськогосподарського призначення органи місцевого самоврядування вже подали до Головного управління Держгеокадастру у Львівській області 1178 клопотань на включення вільних земельних ділянок державної форми власності для виставлення на аукціон.
Про це повідомили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Зокрема, 488 ділянок Держгеокадастр уже включив до переліку, права на 79 ділянок продали на земельних торгах, у переліку ще 409 ділянок, які готові до продажу прав оренди на них на земельних торгах, заявила т. в. о. директора департаменту Людмила Гончаренко.
Також районні робочі групи надали інформацію щодо резервації ділянок для надання у власність (користування) учасникам АТО та під громадські пасовища. Таким чином такі райони як Стрийський, Старосамбірський, Пустомитівський, Сколівський, Турківський райони визначили (запланували) використання ділянок державної власності майже в повному обсязі.
На неуспадковані земельні ділянки через 6 місяців з моменту відкриття спадщини органи місцевого самоврядування уклали майже 4 тисячі договорів оренди. Також для реалізації права розпорядження своїм майном 16900 спадкоємців оформляють право власності на земельні ділянки, в тому числі за підтримки аграрних підприємств. 65 ділянок за рішенням суду визнали відумерлою спадщиною та передали у власність територіальним громадам.
Також Людмила Гончаренко проінформувала, що на Львівщині розробляють Каталог інвестиційних пропозицій вільних земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
«Спільно з органами Держгеокадастру ми почали розробляти електронний каталог ділянок державної форми власності, які не використовуються, щоб інвестори могли ознайомитись із земельною ділянкою і прийняти рішення щодо участі в аукціоні, така робота повинна бути завершена упродовж двох місяців», – додала Людмила Гончаренко.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ