На Львівщині створили польський сервіс відбудови України

Львівщина стала однією з восьми областей нашої держави, де створили польський сервіс відбудови України.

Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький.

Це пілотний проєкт, покликаний залучати польських підприємців та інвесторів для виходу на наші ринки й давати гарантії щодо фінансування, підтримувати економічну співпрацю між нашими країнами.

В межах ініціативи Польща першою з європейських держав створила експортне страхування для компаній, які хочуть вести діяльність в Україні.

Ця послуга буде доступна як для польських, так і українських компаній, щоб допомогти працювати в умовах повномасштабної війни. Також передбачається надання кредитів, які будуть гарантовані державою.

Про реалізацію цього проєкту, польсько-українську співпрацю та перспективи відбудови України говорили сьогодні у Львові під час круглого столу з Державним секретарем Міністерства фондів розвитку та регіональної політики Польщі й урядовою уповноваженою з питань польсько-українського співробітництва в галузі розвитку Ядвігою Емілевич, а також представниками польських інституцій розвитку та підприємств. Візитери зауважили, що їхній бізнес дуже зацікавлений у діяльності в Україні.

Окреслив ключові напрями, важливі для нас та актуальні для співпраці:

▫️Розбудова міжнародних пунктів пропуску, доріг та залізничного сполучення. Мова йде, зокрема про дороги Краківець – Львів, Рава-Руська – Львів, а також сполучення Варшава – Львів залізницею.

▫️Реабілітація та надання повного спектра необхідних медичних послуг для воїнів та цивільних, які постраждали внаслідок воєнних дій росії. Під час повномасштабної війни на Львівщині відкрили ультрасучасну клініку протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки Superhumans Center. Однак враховуючи потреби, недостатньо як наявних медзакладів, так і спеціалістів. Запрошуємо до розбудови медцентрів та навчання персоналу.

▫️Створення компаній та залучення польських інвестицій у будівельну галузь. Є великі потреби у легких бетонних конструкціях, піноблоках, теплоізоляційних матеріалах, віконних системах, склі для відновлення об’єктів, які руйнують окупанти. Величезні запити на матеріали для відбудови будуть також після нашої перемоги.

Розглянемо та відгукнемось на різні пропозиції. Ми відкриті до створення нових підприємств та інвестицій в різноманітних галузях.

Дякуємо уряду та всьому народові Республіки Польща за лідерство в надані допомоги нашій державі та громадянам, за підтримку на всіх можливих міжнародних майданчиках. Відчуваємо, що Польща стане лідером і у відновленні України, повідомив Козицький.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ