На Львівщині триває операція «Мак»

Від 20 травня правоохоронці проводять комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак», метою яких є виявлення та знищення незаконних посівів наркотичних рослин снотворного маку та конопель, а також перекриття каналів їх надходження у незаконний обіг.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Від початку відпрацювання на Львівщині дільничні офіцери поліції та інспектори груп реагування патрульної поліції виявили більше п’ятдесяти таких незаконних посівів. Вилучено близько 12,5 тисяч рослин снодійного маку та більше 60 рослин конопель. Зокрема, найбільше таких фактів поліцейські виявили на територіях Жовківського району – 5, Бродівського – 4 та Самбірського – 3. За усіма фактами слідчі відкрили кримінальні провадження, проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці попереджають громадян про недопущення нелегальних посівів наркотичних рослин на присадибних ділянках, дачах та в інших місцях.

Так, згідно діючого законодавства, за посів або вирощування снотворного маку чи конопель, в залежності від кількості виявлених рослин, у Кримінальному Кодексі України передбачено покарання відповідно до ч.1 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) – штраф від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, а також до ч.2 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ