На Львівщині запрацювала нова газова свердловина

Нова високодебітна газова свердловина на Львівщині забезпечує 115000 метрів кубічних газу щодобово.

Це високий показник для західного регіону, де більшість родовищ знаходяться на завершальній стадії розробки. Інформують в АТ «Укргазвидобування».

Цю свердловину пробурили та запустили в роботу всього за 18 днів.

Проєктувала та споруджувала свердловину компанія Expert Petroleum, що є партнером Укргазвидобування в межах РЕС проєкту.

Наразі інженери Expert Petroleum і далі аналізують показники роботи свердловин, щоб оптимізувати роботу родовища з позицій колектора та наземних об’єктів.

«Сподіваємось, що запуск таких свердловини та робота над новими перспективними проектами дадуть можливість стабілізувати виробництво та компенсувати втрати, які понесла газова галузь від початку повномасштабної війни», – зазначив директор департаменту ПЕК, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА Богдан Кейван.

Нагадаємо, Укргазвидобування та Expert Petroleum з 1 жовтня 2020 року розпочали співпрацю на умовах підвищення видобутку (production enhancement contract – PEC). Міжнародний партнер за результатами конкурсного відбору отримав в управління 13 виснажених газових родовищ у Львівській області та зобов’язався наростити видобуток на 300 млн куб. м впродовж 5-ти років. Обсяг інвестицій при цьому має становити щонайменше 1 млрд грн.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ