Набув чинності закон про електронні квитки в міському громадському транспорті

7 травня, набуває чинності закон щодо запровадження електронного квитка у міському пасажирському транспорті.
Закон спрямований на врегулювання питання щодо можливості впровадження світового досвіду використання сучасних ефективних електронних автоматизованих методів обліку пасажироперевезень в міському пасажирському транспорті.
Очікується, що впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду забезпечить багато економічних переваг. Електронний облік пасажиропотоку на маршрутах громадського транспорту дозволить оцінити реальний обіг коштів, а відповідно – оцінити обгрунтованість тарифів на перевезення та можливості оновлення автопарку перевізника.
Система забезпечить можливість зручної, швидкої оплати і контролю проїзду, а також зменшиться час затримки громадського транспорту на зупинках. Це також дозволить впроваджувати різноманітні гнучкі тарифні системи.
Документом встановлено і обов’язкове забезпечення пільгових категорій населення, де запроваджено автоматизовану систему, відповідними електронними квитками.
Закон надає повноваження органам місцевого самоврядування впроваджувати автоматизовані системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті незалежно від форм власності та самостійно визначати порядок їх функціонування, а також затверджувати правила користування міським пасажирським транспортом.
У Львові електронний квиток буде мати назву «ЛеоКарт».

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ