Нацгвардії дозволили використовувати водомети у натовпі

Військовослужбовцям Національної гвардії дозволили застосовувати водомети, але заборонив застосовувати сльозогінний газ в юрбі.
Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, передають «Українські Новини».
Кабмін затвердив правила застосування й перелік спецзасобів, які можуть застосовувати військові Нацгвардії.
Так, їм дозволено використовувати гумові й пластикові кийки, електрошокери, наручники (сітки для зв’язування), службових собак і коней, засоби акустичного й мікрохвильового впливу, гранати й боєприпаси світлошумової й димової дії, а також пристрої для відстрілювання гумових куль.
Крім того, Нацгвардії дозволено використовувати водомети й бронемашини (без штатного озброєння).
Однак водомети заборонено застосовувати, якщо температура повітря нижче +10 градусів.
Відповідно до затверджених правил, перед застосуванням спецзасобів військові Нацгвардії зобов’язані не менш як 2 рази через гучномовець попередити порушників про це.
Також після застосування спецзасобів нацгвардійці зобов’язані в найкоротший термін забезпечити надання медичної допомоги потерпілим.
Заборонено застосовувати спецзасоби в навчальних закладах, лікарнях, дипломатичних представництвах (без їх письмової згоди).
Заборонено застосовувати наручники більше ніж на 2 години, заборонено бити кийками по голові, шиї, ключиці, статевим органам і по животу, заборонено застосовувати світлошумові пристрої на відстані ближче 2 м.
Заборонено застосування засобів сльозогінної й подразливої дії в юрбі.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ