Найбільше подорожчали фрукти

У травні порівняно з квітнем у Львівській області ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищилися на 2%. Найбільше подорожчали фрукти та яйця, натомість подешевшали помідори та огірки, повідомили у Головному управлінні статистики у Львівській області.

«У травні найбільше подорожчали фрукти – на 26,5%. Також підвищилися ціни на яйця – на 12,3%. На 3,9-2,7% зросла вартість яловичих та курячих субпродуктів, а також на рибу живу і охолоджену, олію оливкову, крупи гречані, чай. Крім цього на 1-2% підскочили ціни на сосиски, сардельки, субпродукти свинячі, яловичину, маргарин, макаронні вироби з м’яких сортів пшениці, оселедці», – зазначають в управлінні статистики.

Овочі також подорожчали у середньому на 0,9%. Зокрема, картопля – на 12,1%, морква – на 11,0%, капуста білокачанна – на 8,7%.

Водночас на 16,9% подешевшали помідори, на 11,2% – огірки, на 9,2% – солодкий перець та на 6,9% – буряк.

Ціни на м’ясо птиці знизилися на 5,2%. Крім цього на 2,6- 1,1% подешевшали пшоно, масло вершкове, ковбаси варено-копчені, кондитерські вироби з цукру.

Також на 1% підскочили ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби. Зокрема, тютюнові вироби подорожчали на 1,7%, алкогольні напої – на 0,3%.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ