Найближчі дні – знову спека

Найближчими днями синоптики знову прогнозують на Львівщині спекотну погоду до +34°.
Як поводитися під час спеки на вулиці
Перш за все тримайтеся подалі від сонця з 13:00 до 16.00 – у цей час промені падають під прямим кутом, що може спричинити сонячний удар, якщо перебувати на вулиці. Також варто скоротити фізичну активність на вулиці. Якщо ж любите бігати, то краще перенести ці заняття з вулиці у фітнес-клуб, обладнаний кондиціонерами. Якщо без зустрічей у місті не обійтися, то заплануйте їх з ранку, поки сонце не розпекло повітря. Також не забудьте взяти в дорогу пляшку води і вологі серветки.
Як поводитися під час спеки вдома і на роботі
– Повісьте на вікна штори або жалюзі – сонячне світло, яке потрапляє в приміщення, піднімає температуру на 3-10 градусів та створює парниковий ефект.
– Якщо у квартирі немає кондиціонера, але є балкон, можна намочити простирадло холодною водою і повісити її перед балконними дверима. Повітря, що потрапляє в кімнату, стане охолодженим і вологим – дихати буде легше.
– Старовинний спосіб, яким користувалися в Індії англійці: поставте шматок або пакет льоду перед вентилятором, що працює – так можна створити ефект кондиціонера.
– Перевірте, за якої температури потрібно зберігати в будинку ліки. Багато з них псуються за високої температури, і їх краще перенести з аптечки в холодильник.
– Робіть технічні перерви: 15 хвилин через кожні годину-півтори роботи.
– Щогодини мийте руки в прохолодній воді та змочуйте мочки вух.
– Можна поставити на робочий на стіл акваріум або склянку з водою – рідина буде випаровуватися і трохи охолоджувати повітря.
Їжа та напої під час спеки
– Пийте більше води і зеленого чаю, менше кави і не вживайте алкогольних напоїв.
– Їжте легку їжу, введіть у щоденний раціон більше сезонних овочів і фруктів.
– Скоротіть споживання білкової їжі й цукру. Процес засвоєння такої їжі пов’язаний з виділенням тепла.
Одяг у спеку
– Одягайтесь у просторий одяг зі світлих натуральних тканин.
– Не носіть тісний одяг і вбрання з ненатуральних тканин – не ускладнюйте роботу власного тіла.
– Сонячні окуляри захистять чутливі зіниці очей.
Тіло у спеку
– Припиніть користуватися косметикою або хоча б скоротіть її кількість. Не забивайте пори – вони покращують терморегуляцію. До того ж, у таку спеку бактерії розмножуються швидше – тримайте обличчя в чистоті.
– Приймайте душ кілька разів на день, також прохолодні ванни.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ