Не випускають чоловіків з інвалідністю та багатодітних батьків: що відомо про зміну правил перетину кордону

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на телеграм-канали.

Зокрема, стверджується, що посилено контроль документів для тих, хто виїжджає системою «Шлях».

Також пишуть, що з вечора 29 грудня прикордонники перестали випускати чоловіків з інвалідністю 3 групи та тих, хто супроводжує людей з інвалідністю.

Не випускають чоловіків з інвалідністю та багатодітних батьків: що відомо про зміну правил перетину кордонуНе випускають чоловіків з інвалідністю та багатодітних батьків: що відомо про зміну правил перетину кордонуНе випускають чоловіків з інвалідністю та багатодітних батьків: що відомо про зміну правил перетину кордонуНе випускають чоловіків з інвалідністю та багатодітних батьків: що відомо про зміну правил перетину кордонуНе випускають чоловіків з інвалідністю та багатодітних батьків: що відомо про зміну правил перетину кордонуНе випускають чоловіків з інвалідністю та багатодітних батьків: що відомо про зміну правил перетину кордонуНе випускають чоловіків з інвалідністю та багатодітних батьків: що відомо про зміну правил перетину кордонуНе випускають чоловіків з інвалідністю та багатодітних батьків: що відомо про зміну правил перетину кордонуНе випускають чоловіків з інвалідністю та багатодітних батьків: що відомо про зміну правил перетину кордону
Також у мережі з’явилося відео, на якому зафіксовано, як представниця Держприкордонслужби розповідає багатодітному батьку, що тепер він не зможе виїхати з України без спеціального дозволу. Однак вона не змогла чітко пояснити, на підставі чого відбувається посилення контролю.

У Державній прикордонній службі України запевнили, що правила перетину кордонів для людей із інвалідністю 3-ї групи не змінювалися, попри чутки у соцмережах, інформує УП.

«Змін у Правилах перетину кордону немає, але з боку Державної прикордонної служби України завжди залишатиметься ретельна перевірка умов виїзду та чітке дотримання законодавства.

Тільки з початку року на кордоні було відмовлено у виїзді майже 50 тисячам громадянам України, які не підпадали під умови пропуску, а також викрито 3 тисячі підроблених документів», – зазначив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Він наголосив, що пропуск осіб через кордон, як і раніше, здійснюється відповідно до чинного законодавства, зокрема і Правил перетину кордону для громадян України, що затверджені постановою уряду 57.

Правила визначають умови перетину кордону на час дії воєнного стану, зокрема для громадян України чоловічої статі, яким загалом обмежено виїзд за межі України, і чітко визначають категорії й умови, за якими громадяни можуть перетинати кордон.

«Звісно, прикордонники ретельно вивчають документи, які б давали підстави для виїзду людини. Таку норму нам визначає законодавство», – додав Демченко.

До того ж ми часто бачимо як люди намагаються спекулювати умовами перетину кордону слідуючи до прикладу з іншою метою, або використовуючи підроблені чи фіктивні документи”.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ