НМТ-2024: обов’язкова історія України, українська мова, математика та ще 1 предмет на вибір

Цього року Національний мультипредметний тест (НМТ) міститиме не три, а чотири предмети – три обов’язкові та один на вибір.

Про зміни в системі тестування випускників шкіл 2024 року розповіла народна депутатка, представниця Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа в ефірі 24 каналу.

«На проходження тестів з кожного із чотирьох предметів передбачено по годині часу. Спочатку математика та українська мова, загалом 2 години, а після перерви учасники складатимуть тести з історії України та з предмета на вибір», – зазначила Наталія Піпа.

За її словами, основна складність для цьогорічних одинадцятикласників полягає в тому, що їм доведеться скласти чотири екзамени за один день. Таке рішення прийняте з огляду на безпекову ситуацію в країні.

«Організувати проведення тестування впродовж двох днів складніше, можуть виникнути додаткові ризики. Тому перш за все важливо подбати про безпеку дітей. Слід також врахувати той факт, що чимало українців зараз перебувають за кордоном і декому з них доведеться долати відстані у сотні кілометрів, щоб прибути в центр проведення НМТ. Можливість пройти тестування за кілька годин в один день зменшить проблеми з логістикою», – підкреслила депутатка.

Відповідний законопроєкт, яким впроваджуються зміни парламентарі вже зареєстрували. Міністерство освіти веде активну комунікацію з закладами вищої освіти. Зусилля спрямовані на те, щоб умови вступу були опубліковані якнайшвидше, а старшокласники вчасно отримали інформацію та встигли підготуватися до НМТ.

Щодо проведення Державної підсумкової атестації, Наталя Піпа наголосила, що ДПА для учнів 4 – х, 9-х та 11-х класів обов’язково відновлять, але очевидно уже після завершення дії воєнного стану.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ