Номерні знаки можна замовити онлайн й отримати поштою

З 24 квітня українці можуть замовити та оплатити виготовлення індивідуальних номерних знаків на автомобіль в онлайн-режимі, а отримати готовий номер «Новою поштою».
Про це повідомляє прес-служба Держагентства з питань електронного урядування України.

Переведення послуги в онлайн-площину дозволить отримати індивідуальний номерний знак на авто без будь-яких корупційних ризиків, йдеться в повідомленні. Зазначено, для того, щоб скористатися новою послугою, потрібно авторизуватися в електронному кабінеті водія, онлайн-сервіс доступний на сайті: e-driver.hsc.gov.ua.

Наголошують, що доступ до е-кабінету відбувається за допомогою цифрового підпису. У розділі «Замовлення ІНЗ» потрібно підібрати індивідуальний номерний знак, перевіривши його унікальність та зовнішній вигляд. Якщо введений номер ще не зайнятий, система автоматично розрахує вартість замовлення номерного знаку.

На цьому етапі користувач може обрати один серед двох можливих способів отримання знаку: доставка в найближче відділення «Нової пошти» або самостійно забрати виготовлені номери в сервісному центрі МВС, йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначають, що дотепер для замовлення номерів автовласники були змушені щонайменше тричі звертатися до Головного чи територіального сервісного центру МВС: уперше – щоб перевірити, чи вільний конкретний номерний знак, вдруге – щоб замовити виготовлення та підписати макет ІНЗ і втретє – щоб забрати готовий номер.

Довідка
Індивідуальний номерний знак – номерний знак, що може бути виготовлений на індивідуальне замовлення власника транспортного засобу. За одним авто може бути закріплений лише один ІНЗ, його можливо замовити лише як додаток до, але не замість державного номерного знаку, що видається власнику під час реєстрації автівки. В свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу вноситься примітка стосовно наявності ІНЗ.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ