Нові правила похорону

З 15 березня 2018 року українці не зможуть вільно поховати людину, яка померла навіть вдома власною смертю. Так звані “правки Лозового” до Кримінального кодексу України передбачають, що на похорони померлого буде потрібне рішення суду.
Якщо людина потрапила в ДТП, в бійці або іншій ситуації отримала тілесні ушкодження, то слідчому необхідно буде звертатися в суд. Тільки після рішення суду людина отримає дозвіл пройти судово-медичну експертизу. Може виникнути проблема з оперативністю роботи судових установ.
У Нацполіції стверджують, що через це можуть виникнути проблеми з експертизами, дозволи на які з 15 березня теж доведеться брати тільки у судах. Якщо зараз адвокат або слідчий може сам просити призначити експертизу, то через два тижні таке рішення прийматиме виключно суддя.
Протягом 2017 року було змінено законодавство щодо податків на успадковану нерухомість. Міністерство юстиції України запровадило новий порядок оформлення документації про спадок.
Чинне законодавство України зобов’язує громадян оплачувати державну реєстрацію заповіту і всіх допустимих змін в цьому документі.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ