Новий Рік

1 січня святкується одне з найулюбленіших свят в році — Новий рік. Це яскраве й веселе свято, яке починає відлік наступного року, люблять і дорослі, і діти.

Традиції святкування Нового року в різних країнах істотно відрізняються. А взагалі це свято з’явилося в Месопотамії приблизно в ІІІ тисячолітті до нашої ери. Спочатку цей день відзначали в кінці березня, оскільки тоді починалися землеробські роботи, коли Тигр і Євфрат наповнювалися водою. Перші святкування Нового року також були надзвичайно яскравими і гучними. Цього дня організовувалися великі паради, карнавали та маскаради, які не втратили актуальності і до нашого часу. Та й саме свято, як і зараз, затягувалося надовго: його відзначали аж 12 днів.

Наступними за народом Месопотамії Новий рік почали святкувати іудеї, які перебували в полоні у Вавилоні. Потім свято перебралося до Греції, Західної Європи і поширилося практично по всьому світі. Поступово його почали відзначати 1 січня, коли Юлій Цезар запровадив новий календар. Римляни вважали, що всі починання, які зробить людина 1 січня, обов’язково стануть успішними.

Новий 2019 рік за китайським календарем – це рік Жовтої Свині. Свиня — останній знак у 12-річному циклі китайського гороскопу. Це дванадцята тварина, яка прибула на поклик. Тварина ця вважається доброю сімейною твариною, вона символізує фінансову стабільність, достаток, добробут, домашній затишок і народження дітей.

Свині приписують такі риси характеру: розсудливість, товариськість, терпіння, відданість, розуміння, довірливість, наївність, чесність і щирість. Це дуже працьовитий знак, тому 2019 рік сприятливий для розвитку бізнесу і побудови кар’єри.

Рік Свині за китайським календарем: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031…

Колір 2019 року Свині – жовтий і символізує тепло, сонце, золото, божественне. Також це колір свободи, впевненості в собі, оптимізму, радості й оригінальності. У східній філософії жовтий колір — символ постійності й мудрості.

У рік Свині астрологи пророкують для тих, хто ще не знайшов свою другу половинку, серйозні зміни в особистому житті. Свинка допоможе знайти пару.

У фінансових справах у 2019 році слід бути вкрай обережним, щоб не попастися в мережі шахраїв. Великі грошові витрати краще відкласти на наступний рік.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ