Новий закон про репатріацію поляків

Зміни до закону про репатріацію нарешті дають справжню допомогу для поляків з азійської частини колишнього Радянського Союзу, які хотіли би жити у Польщі.
Відповідальність за допомогу для репатріантів бере на себе держава, досі це був обов’язок органів місцевої влади.
У Польщі захочуть оселитись приблизно кільканадцять тисяч репатріантів.
Німеччина прийняла від 800 тисяч до одного мільйона репатріантів з Казахстану.
Новий закон про репатріацію передбачає, нові форми фінансової допомоги для репатріантів.
Прийнятий на початку квітня новий закон гарантує фінансову базу для репатріантів. Цьогоріч у державному бюджеті Польщі на це передбачено 30 мільйонів злотих, наступного – 65 мільйонів. На весь період дії репатріації гарантовано фінансування у розмірі 470 мільйонів злотих.
Репатріація може відбуватись на запрошення місцевої влади або держави. Допомога на житло буде надаватися безпосередньо репатріантам – 25 тисяч злотих для кожного з них. Додатково 6 тисяч злотих – на облаштування дому. У випадку відсутності житла обіцяного заздалегідь репатріанта можуть поселити у адаптаційному центрі. Там йому забезпечать інтенсивний курс вивчення польської мови та професійної підготовки.
Новий закон має полегшити процес повернення та оселення у Польщі осіб польського походження. Мова йде, передусім, про людей вивезених або депортованих радянською владою у віддалені райони СРСР.
Автори нового закону про репатріацію очікують, що протягом 10 років до Польщі повернуться 10-15 тисяч поляків.
20170430_113238

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ