Обов’язкові погодження для будівельників

Рада зменшила кількість обов’язкових погоджень для будівельників Документом скасовується необхідність отримання додаткових технічних умов від Державної служби надзвичайних ситуацій.
Верховна Рада України ухвалила закон, що передбачає зменшення кількості обов’язкових погоджень з різними інстанціями для будівельних компаній.
Документом скасовується необхідність отримання додаткових технічних умов від Державної служби надзвичайних ситуацій. Законопроект передбачає скасування зайвих дозволів, розпоряджень, узгоджень у будівництві, які і так вже враховані в будівельних нормах і правилах. За рахунок того, що будуть узгоджені архітектурно-будівельні вимоги до проектів, не треба буде додатково звертатися до служби надзвичайних ситуацій. Виконуючи всі вимоги нормативів, можна буде скоротити кількість дозвільних процедур і терміни їх запровадження. Чиновники вже не будуть затверджувати перелік будівельних робіт, які не потребують дозвільних документів.
Прийняття цього законопроекту дасть можливість просунутись Україні в рейтингу Світового банку Doing Business.
Законопроектом пропонується скасувати обов’язкову експертизу з питань міцності, надійності та довговічності для об’єктів будівництва I і II категорій складності на територіях зі складними умовами. Крім того, пропонується визначити правові умови для вдосконалення збору даних державної статистичної звітності про прийняття в експлуатацію завершених об’єктів.
Також цим законопроектом регулюється ситуація з ліцензуванням сертифікованих інженерів, яка передбачає вищу освіту для архітекторів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ