Окупанти влаштували провокацію на Донбасі та порушили режим “тиші”

Минулої доби у районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксували один факт порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Про це повідомляє пресцентр Операції Об’єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, поблизу Хутору Вільний ворог здійснив один постріл з автоматичного станкового гранатомета. Ця провокація не становила загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували. Бойових втрат внаслідок ворожого пострілу немає.

Учора, 25 серпня, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” під час пересування між взводними опорними пунктами внаслідок підриву, ймовірно, на протипіхотній осколковій міні натяжної дії ПОМ-2 зазнали поранень двоє військовослужбовців Об’єднаних сил. Воїнів було оперативно доставлено до медичного закладу та надано кваліфіковану допомогу лікарів. Стан їхнього здоров’я оцінюється як задовільний. Загрози життю військовослужбовців немає.

Від початку поточної доби, 26 серпня, на усіх ділянках фронту спостерігалася тиша, порушень повного та всеосяжного режиму припинення вогню не зафіксовано.

Ситуація у районі проведення операції залишається повністю контрольованою українськими воїнами. Наші захисники продовжують неухильно дотримуватися умов режиму припинення вогню та сумлінно виконувати свої завдання за призначенням.

Крім військовослужбовців Збройних сил України, в районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують свої завдання інші складові сил оборони.

Так, минулої доби співробітники нацполіції спільно із представниками Держприкордонслужби та ДСНС в одному зі зруйнованих будинків населеного пункту Новотроїцьке Донецької області виявили схованку зі зброєю та боєприпасами, серед яких декілька тисяч набоїв до стрілецького озброєння, гранати та ручні протитанкові гранатомети. За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ