Освітня профспілка вирішила висунути вимоги до влади

У Профспілці працівників освіти і науки вирішили доєднатися до ініціативи Федерації профспілок України та взяти солідарну участь у акції протесту, що відбудеться 7 жовтня 2021 року у Києві та регіонах України.

У профспілці повідомляють, що девізом акції є гасло: «Захистимо свої трудові права і свободи на об’єднання в профспілки. Здобудемо краще життя!».

«Профспілка працівників освіти і науки України бере солідарну участь у акції і висуває свої вимоги до влади проти звуження прав та гарантій спілчан-освітян», – зазначають в освітній профспілці.

Зокрема, вимоги профспілки адресовані Верховній Раді та Кабінету Міністрів.

Виходячи з оголошених вимог Профспілка працівників освіти і науки вимагатиме від парламенту забезпечити у державному бюджеті України на 2022 рік видатки на освіту в обсязі не меншому від 7% ВВП, забезпечити видатки на реалізацію статті 61 закону «Про освіту» щодо розмірів посадових окладів педагогічних та науково-педагогічних працівників, забезпечити розподіл освітньої субвенції, який гарантуватиме належний рівень оплати праці вчителів, забезпечити видатки для виплат академічних стипендій, що розширять коло степендіатів, а також забезпечити видатки на фінансування закладів вищої освіти.

Окрім того, профспілка вимагатиме від парламенту забезпечення трудових прав вчителів-пенсіонерів.

Своєю чергою, вимоги до Кабінету Міністрів стосуватимуться недопущення економії освітньої субвенції та справедливого розподілу її залишків за цільовим призначенням, недопущення зменшення надбавки за престижність, забезпечення проведення добровільної вакцинації педагогів, недопущення закриття шкіл та дитячих садків тощо.

Про кількість освітян, а також про час і місце збору учасників, які братимуть участь в акції протесту, в профспілці не повідомляють.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ