Перед пішохідними переходами на тротуарах встановлюватимуть стовпчики

Міністерство регіонального розвитку затвердило нові зміни до державних будівельних норм, які містять вимогу встановлювати на тротуарах біля пішохідних переходів металеві стовпчики. Про це повідомляє «Урядовий портал» з посиланням на заступника міністра Льва Парцхаладзе.

Нові ДБН потрібні для безпеки пішоходів і стосуються як будівництва нових доріг, так реконструкції та капремонту наявних.

«Думаю, багато хто помічав, що на вулицях Києва та інших міст біля пішохідних переходів почали з’являтися спеціальні огородження – металеві стовпчики. Вони дуже потрібні, щоб підвищити безпеку пішоходів, адже у разі наїзду авто або іншої надзвичайної ситуації вони можуть притримати удар та зменшити наслідки аварії, тим самим врятувати людям життя», – підкреслив заступник міністра.

Він додав, що найближчим часом цю норму приймуть як обов’язкову. Кабмін також нагадав, що вже діє аналогічна норма, згідно з якою всі зупинки громадського транспорту повинні обов’язково проектувати із захисними огородженнями стовпчиками.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ