Перевізники Львівщини відмовляються возити пільговиків з 2 квітня

З 2 квітня перевізники Львівщини погрожують припинити перевезення пільговиків у приміських та міжміських маршрутах через відсутність державних компенсацій.
Про це 20 березня повідомив голова Львівського обласного профільного профспілкового комітету Юрій Кривенко.
«Колективи перевізників уповноважили нас підготувати офіційне звернення до обласної влади, місцевих органів влади. Жодного копійки на компенсації за перевезення пільговиків не передбачено ні в державному, ні в обласному бюджеті. З 2 квітня перевізники прийняли спільне рішення обмежити перевезення пільговиків через складну фінансову ситуацію», – повідомив Ю. Кривенко.
З його слів, у зв’язку із зростанням мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року навантаження на фонд оплати праці в АТП зросло у 1,5-2 рази, бракує коштів на нові автобуси. Оскільки пілотний проект щодо монетизації пільг на Львівщині наразі не втілюється, перевізники вирішили самостійно відмовитися від перевезення пільговиків. Кажуть: на приміських маршрутах безкоштовно перевозитимуть учасників бойових дій та інвалідів 1-ї групи, на міжміських – лише учасників бойових дій.
Голова Асоціації перевізників Львівської області Іван Велійка додав: протягом 2016 року здійснювалася переписка з Кабміном та міністерством інфраструктури щодо бюджетних компенсацій за перевезення пільговиків, однак вона не дала результату. Київ вважає, що компенсації мають проводитися з місцевих бюджетів, натомість місцеві бюджети не мають таких коштів.
За даними перевізників, на Львівщині 713 тис. мешканців користуються правом безоплатного проїзду в громадському транспорті.
«На монетизацію пільг у Львівській області потрібно 600 млн грн. Це мінімум», – зазначив І. Велійка. Натомість, з його слів, торік з обласного бюджету було виділено лише 25 млн грн на компенсації перевізникам.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ