Пілотний проект щодо отримання свідоцтва у пологовому без черг та корупції

Три роки з моменту запуску пілотного проекту отримати свідоцтво у пологових без черг та корупції.
28 вересня 2018 року виповнюється три роки з моменту старту проекту Міністерства юстиції України з видачі свідоцтв про народження безпосередньо у пологових будинках, повідомив начальник Головного територіального управління юстиції Тарас Грень.

У пологових будинках працює фронт-офіс юстиції, спеціалісти, якого протягом 24 годин після подачі документів видають свідоцтво про народження. У режимі онлайн ця інформація вноситься до реєстру, тож матусі виписуються з пологових будинків вже з першим документом свого малюка. На Львівщині дана послуга працює у 28 пологових будинках.

Загалом за три роки з моменту запуску пілотного проекту 17 904 немовлят отримали свідоцтво у пологових без черг та корупції.

Тільки, за останні місяць у пологових будинках зареєстровано 645 народжень. Цікаво, що кількість хлопчиків знову більша ніж дівчаток. Хлопчиків народилось на 5% більше – зазначив Тарас Грень.
Переважно імена, якими називають новонароджених належать до традиційних імен. В основному сина чи доньку називають іменем батька, дідуся, матері, бабусі чи когось із близьких родичів, також трапляється і таке, що називають дітей іменем видатних осі, кіногероїв, спортсменів.

Так у серпні найпопулярнішими іменами, які надавалися дітям при народженні були:
Чоловічі: Матвій, Максим, Олександр, Данило, Богдан.
Жіночі: Софія, Анна, Анастасія, Злата, Соломія.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ