Податківці уточнили, що є джерелами погашення податкового боргу

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, що згідно з п.87.2 ст.87 Податкового кодексу України, джерелами погашення податкового боргу платника податків є будь-яке майно платника, з урахуванням обмежень, визначених ПКУ та іншими законодавчими актами.

Якщо заходи щодо стягнення коштів, які перебувають у власності платника податків, не привели до повного погашення суми податкового боргу, або у разі недостатності у платника коштів для погашення податкового боргу, контролюючий орган визначає дебіторську заборгованість платника, строк погашення якої настав, джерелом погашення податкового боргу такого платника податків – абзац перший п. 87.5 ст. 87 ПКУ.

За недостатності у платника податків – філії чи відокремленого підрозділу юридичної особи майна для погашення його грошового зобов’язання або податкового боргу, джерелом погашення грошового зобов’язання або податкового боргу є майно юридичної особи, на яке може бути звернено стягнення згідно з ПКУ.

Перелік майна та коштів, які не можуть використовуватись як джерела погашення податкового боргу платника податків, визначено п. 87.3 ст. 87 ПКУ.

Упродовж січня 2024 року у Львівській області погашення податкового боргу «живими коштами» становить 25,2 млн грн (стягнення грошових коштів інкасовими дорученнями, сплата розстрочених податків та самостійне погашення боргу, інше).

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ