Поліція Львівщини створила групу перемовників

У поліції Львівщини для ефективної роботи під час масових акцій створено групу перемовників.
Групу комунікації (перемовників), до якої увійшли десятеро правоохоронців, створено в рамках реалізації пілотного проекту Національної поліції України для впровадження європейських стандартів у сфері забезпечення публічного порядку під час масових акцій та зібрань.
До складу цих груп увійшли найбільш досвідчені працівники управління превентивної діяльності, патрульної поліції, відділів поліції Львова та батальйону поліції особливого призначення, які пройшли спеціальні тренінги.
На переговірників покладені обов’язки постійного моніторингу оперативної обстановки на території області, зокрема збору інформації щодо запланованих заходів, оцінки ступеня ризику (звичайний або підвищений), а також взаємодія з організаторами масових акцій.
Ідея, що лежить в основі роботи груп комунікації, базується на тому, що під час масових заходів співробітники поліції підтримують контакт з людьми, пояснюючи їм права і обов’язки учасників масового заходу. Таким чином поліцейські встановлюють діалог з громадянами, що значно знижує ризик ескалації насильства і провокаційних дій в натовпі. Якщо протистояння все ж трапляється, то поліцейські-перемовники оперативно реагують на нього, щоб не допустити порушень громадського порядку та сутичок.
Працівники групи комунікації у грудні минулого року пройшли спеціальний тренінг, організований спеціалістами Національної поліції України спільно з представниками Консультативної Місії Європейського союзу в Україні та поліцейськими з Республіки Чехія. Головна мета – створити успішний діалог між поліцією і громадянами та запобігати сутичкам під час масових заходів. Такі поліцейські групи працюють у багатьох країнах Європи і є дуже ефективними.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ