Необхідності увімкнених фар під час дорожнього руху в Україні

У Польщі кожен водій автомобіля, що прямує без ввімкнених фар, є правопорушником, який несе велику загрозу безпеці руху. В Україні автомобілістам необхідно збагнути, що вимкнене світло їхніх автомобілів може забрати чиєсь життя.
Найчастіше наші водії забувають пристебнутись, або увімкнути фари.
В Україні світло фар потрібно вмикати лише поза населеними пунктами. Таке правило діє з першого жовтня по перше травня. У Європі ж – протягом цілого року і всюди має бути включене світло. Саме ці відмінності, на думку автоексперта та активіста Ярослава Поради, збивають з пантелику водіїв.
«Виїжджаючи з міста на трасу, водій просто забуває ввімкнути фари, адже це справа сезонна. Ми ж хочемо, щоб автомобілісти мали цілий рік увімкнене світло, так, як у Європі», – коментує активіст ГО «Дорожній контроль-захід» Ярослав Порада.
Таку ідею підтримують у львівській поліції.
«Це забезпечило б більшу видимість транспортних засобів і меншу кількість ДТП. Доцільно запровадити таку практику в Україні», – додає старший інспектор патрульної поліції Львова Мар’ян Шпитак.
Відповідне рішення має ухвалити Кабінет міністрів України. Львівські активісти обіцяють звернутись до уряду із пропозицією щодо змін у правилах дорожнього руху.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ