Польща назвала Україну відповідальною за черги на українсько-польському кордоні

Половину з усіх перетинів польського кордону становлять автомобілі на польській реєстрації, власниками яких є українці.
Відповідальність за довгі черги на кордоні польські прикордонники покладають на українську сторону. Головною причиною черг вони назвали автомобілі українських власників на польській реєстрації, які кожні п’ять днів мають перетнути кордон.
На кордоні з Україною функціонує вісім наземних пунктів, але прикордонний рух не розкладається рівномірно на всі пункти з огляду на фатальну дорожню інфраструктуру з українського боку. Значну інтенсивність прикордонного руху, а відтак й утворення черг генерують громадяни України, які мають автомобілі, що зареєстровані за межами України.
На черги на кордоні впливають також “ускладнення прикордонного руху”. «У переважній більшості – в 64 з 97 випадків, які мали місце в цьому році на кордоні з Україною, за ускладнення відповідали українські служби на кордоні», – заявили у Прикордонній службі Польщі.
З 11 червня розпочне функціонувати безвізовий режим між Україною та ЄС. За оцінками польської сторони, інтенсивність руху на польсько-українському кордоні зросте на 10%. Крім того, польські прикордонники прогнозують, що побільшає кількість відмов на в’їзд до Польщі.
Нещодавно президент України Петро Порошенко виступив проти ввезення в Україну нерозмитнених автомобілів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ