Портативний кисневий концентратор для дітей, хворих на кашлюк

Кашлюк (гостре інфекційне захворювання) вкладає на лікарняні ліжка все більше малюків і дорослих. Захворюваність за останні 10 років зросла більше, ніж у п’ять разів. Рівень вакцинації від цього захворювання, як каже головний епідеміолог Львівщини, не досягає й 50%, тому збудник легко розповсюджується.
«Хто бачив хворого на кашлюк, особливо дитину, ніколи цього не забуде. Лікування важке і багатьом маленьким пацієнтам потрібен кисень, – каже Наталія Тімко. – У Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні є нагальна потреба у портативному кисневому концентраторі.
prilad-250x250
Щоб допомогти хворим діткам, 12 червня о 15.00. в Львівській обласній інфекційній лікарні за участю Ради молодих лікарів та лікарів-інфекціоністів відбудеться лекція на тему – “Кашлюк. Чим небезпечна ця хвороба”. Благочинні внески будуть скеровані на придбання кисневого концентратора.
19046752_1317462994956545_1717804098_n-250x250
Довідка
Кашлюк – це гостре інфекційне захворювання, що передається повітряно-крапельним шляхом. Крапельки слизу, що виділяються хворим під час дихання, чхання, кашлю поширюються на відстань 1-2 м і осідають на дихальні шляхи. Сприйнятливість до кашлюку дуже висока. Уражаються верхні дихальні шляхи із нападами спазматичного кашлю. Заразитися кашлюком можна тільки від хворої людини або бактеріоносія.
Кашлюк найбільше вражає дітей до 6 років (особливо першого року життя та 3-6 років). Найбільш небезпечною ця хвороба є для немовлят, бо може призвести до зупинки дихання, різноманітних ускладнень, навіть летальних випадків.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ