Посилиться відповідальність за кермування напідпитку

За злочини, що призвели до загибелі людей, вчинені п’яним водієм, саджатимуть за ґрати на 8-10 років із позбавленням права керувати транспортними засобами.
Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання смертності на дорогах». «За» проголосували 240 народних депутатів.
Законопроект передбачає посилення кримінальної відповідальності за вчинення злочинів з порушенням правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих засобів. Пропонується, що за діяння, передбачені частинами першою – третьою статті 286 (злочини, що призвели до загибелі людей на дорогах), вчинені особою, що перебувала у стані алкогольного сп’яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих засобів карати позбавленням волі на термін від восьми до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін 10 років.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Також законопроектом передбачено, що особа, яка позбавлена права керувати транспортним засобом, не маючи права на керування транспортним засобом, керувала ним, каратиметься позбавленням волі на термін п’ять років з позбавленням права керувати транспортними засобами пожиттєво.
Нині показник смертності на дорогах в Україні становить 106 осіб на 1 млн населення — майже вдвічі випереджає середній показник країн Євросоюзу та показники всіх країн ЄС. У таких країнах, як Швеція і Велика Британія, смертність на дорогах втричі менша, ніж в Україні.
В Україні щодобово в дорожньо-транспортних пригодах гине від 10 і більше осіб та більше 100 людей отримують різних ступенів тілесні ушкодження. 37% від загальної кількості ДТП припадає на аварії за участю водіїв, що перебувають за кермом у стані алкогольного сп’яніння.
За даними Генпрокуратури, щороку збільшується кількість смертельних аварій, де винними є нетверезі водії: 2014 рік – 10196 злочинів, передбачених статтею 286 Кримінального кодексу, із них смертельні випадки – 2096; 2015 рік – 10905 та 2104 відповідно, перше півріччя 2016 року 23165 та 3087.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ