Варто вислати геть дипломатів країни-агресора з України

Українська влада не лише не посміла розірвати дипломатичних відносин із окупантом за роки війни, а й навіть дозволяє проводити псевдовибори Путіна на нашій території.
Відповідне звернення під час сесії Львівської обласної ради озвучив депутат від ВО «Свобода» Ігор Тенюх.
За його словами, після зухвалого отруєння у Великобританії колишнього московського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки, Лондон відповідає жорсткими ударами. Прем’єр-міністр Тереза Мей публічно звинувачує Кремль, 23 московські дипломати оголошені персонами нон ґрата й вислані з країни. Англійці вміють захищати власні інтереси й не терплять втручання у їхні внутрішні справи.
«Головний союзник Лондона ‒ Сполучені Штати ‒ закриває консульство РФ у Сан-Франциско та скорочує дипломатичну місію у Вашингтоні та Нью-Йорку. А що наша влада? А вона не лише не сміє розірвати дипломатичних відносин із окупантом за роки війни, а й навіть дозволяє проводити псевдовибори Путіна на нашій території ‒ у московському посольстві та консульствах», – наголосив депутат. – Тим часом очевидно: саме Британія та США ‒ головні вороги Москви, а зовсім не Париж чи Берлін, які досі залишаються головними переговірниками у так званому «Мінському форматі».
Також він додав, що історія вкотре підтверджує правоту націоналістів-свободівців, які з березня 2014 року наполягають: треба максимально тісно працювати з Британією і США ‒ нашими гарантами територіальної цілісності згідно з Будапештським меморандумом. А ще ‒ брати з них приклад. Приклад захисту національних інтересів. Принаймні нарешті вислати геть дипломатів країни-агресора, яка розв’язала криваву війну й окупувала частину нашої території.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ