Посвідчення водія можна буде відновити онлайн

Незабаром замінити посвідчення водія чи відновити його у випадку втрати можна буде онлайн – через електронний кабінет водія, повідомляє Головний сервісний центр МВС. Послугами зможуть скористатися водії, у яких фотокартка не старше двох років.

Відповідні зміни були внесені постановою Кабінету міністрів від 15.11.2019 № 946. Вона набула чинності сьогодні, 27 листопада.

Електронним кабінетом водій зможе скористатись, якщо захоче обміняти посвідчення водія в разі заміни особистих даних особи. Також зможе отримати посвідчення, якщо у нього викрали, або водій загубив. Ще один випадок – отримання посвідчення нового зразка.

Після авторизації в електронному кабінеті водій подає заяву в електронній формі. До заяви потрібно додати електронні копії документів, що підтверджують зміну персональних даних. Пізніше заява підписується кваліфікованим електронним підписом особи.

Якщо заява подана успішно, особі прийде відповідне сповіщення. Там вкажуть коли і у який сервісний центр МВС потрібно підійти, аби забрати посвідчення.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ