Приміським маршруткам суд дозволив їздити Львовом

Суд постановив, що приміські маршрути працюють в межах чинного законодавства. Таким чином, вони і надалі курсуватимуть через місто і обслуговуватимуть пасажирів. Львівська міська рада готує апеляцію на ухвалу суду. Про це повідомили на Facebook-сторінці Управління транспорту та зв’язку Львівської ОВА.

Восени 2021 року Львівська міська рада звернулася до суду через те, що приміські маршрутки їздять через Львів без відповідних погоджень. За словами директора міського управління транспорту Ореста Олеськіва, водії міжміських маршруток замість того, щоб їхати безпосередньо на автостанції, курсують через усе місто, утворюють стихійні зупинки та беруть пасажирів. При цьому маршрути міжміського транспорту частково дублюють міські.

Як повідомляє Суспільне, судова тяганина тривала більше року. 26 вересня відбулось останнє засідання в судовому спорі. Ухвалу управління транспорту ЛМР залишили без розгляду.

“Управління транспорту ЛМР хотіло визнати незаконним заключення договірних зобов’язань на приміські маршрути, які сполучають декілька територіальних громад, де замовником перевезень пасажирів виступає управління транспорту та зв’язку Львівської ОВА. В своїй позовні заяві міські чиновники вимагали розірвати договори на автобусні маршрути загального користування. Суд визначив — приміські автобусні маршрути працюють в межах чинного законодавства”, — йдеться у повідомленні.

Зокрема, мова йде про такі приміські маршрути:

№ 111 Львів АС-3 — Дубляни ч/з р-к “Південний”, Малехів,
№ 114 Львів АС-3 – Сороки Львівські — Ямпіль (кільцева дорога),
№ 131 Рясне-Руське — ТРЦ “Кінг Кросс Леополіс” — Львів АС-1,
№ 133 Львів АС-3 – Ковирі з виконанням окремих рейсів до с. Тернопілля,
№ 133а Львів АС-3 – Жирівка,
№ 138 Львів АС-5 – Лапаївка, No156 Львів АС-2 — Зимна Вода,
№ 180а Львів АС-3 — Дубляни,
№ 183 Львів АС-2 — Суховоля ч/з Конопницю,
№ 184 Львів АС-2 — Суховоля (Доманів), No184А Суховоля — Рудно — Львів АС-2,
№ 277 Львів АС-2 – Нова Скварява,
№ 1004 Львів АС-5 — Сокільники.
За рішенням суду, ці приміські маршрути і надалі курсуватимуть в звичному режимі і надаватимуть послуги із перевезення пасажирів.

Львівська міська рада заявила, що оскаржить рішення Львівського окружного адміністративного суду, який дозволив приміським автобусам курсувати через місто.

«Ми не погоджуємося з таким рішенням суду і будемо його оскаржувати. Адже автобуси приміських маршрутів курсують через Львів без відповідного погодження виконавчих органів Львівської міської ради. Вони систематично порушують чинне законодавство та нормативні документи у галузі міського пасажирського транспорту. Бо їхніми кінцевими зупинками мають бути автостанції на в’їздах у місто», – пояснив Орест Олеськів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ