Психоемоційний стан дітей під час війни: на Львівщині проведуть опитування школярів та їхніх батьків

Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України (НАМН) спільно з департаментом освіти і науки Львівської ОВА вже найближчими днями планують провести онлайн-опитування дітей шкільного віку та їхніх батьків про те, які війна в країні впливає на психологічний та психоемоційний стан дітей.

«Те, що відбувається, суттєво впливає на психологічний стан наших дітей. Це проявляється у психологічних негараздах, які бувають гострими (щодо них існує певна система реагування психологів), і у тих, які не завжди видно та на які не завжди ми встигаємо реагувати.

Тому ми хочемо з департаментом освіти і науки провести опитування серед батьків і підлітків, для того, щоб визначити чинники, орієнтуючись на які ми зможемо своєчасно надати допомогу усім дітям. Той найкращий досвід, який сьогодні мають багато фахівців, як психологів, так і педагогів, хочемо висвітлити, використати його у розв’язанні тих проблем, які реально сьогодні є, для того, щоб впливати на майбутнє нашої країни», – розповів директор Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України Георгій Даниленко.

Опитування планують розпочати через тиждень. Його учасники відповідатимуть на запитання про психологічний та психоемоційний стан дітей у теперішній час. Відповіді на ці запитання дозволять вивести маркери, орієнтуючись на які, спеціалісти (психологи, педагоги) зможуть своєчасно допомогти, визначити проблему і далі піклуватися вже системно і цілісно про здоров’я дітей у майбутньому.

Питання стосуватимуться декількох напрямів: про ситуації, які пережили діти (якщо дитина перебувала біля місць вибухів, чула їх тощо), ситуації в родинах (батьки воюють на фронті), посттравматичний стрес (у дітей-переселенців).

«Для того, щоб у будь-якої країни було майбутнє, вона має функціонувати як цілісна система. Збройні Сили сьогодні борються за майбутнє нашої держави, а система освіти піклується і про майбутнє наших дітей, в тому числі про їхнє здоров’я і психоемоційний стан», – зазначив Георгій Даниленко.

Про старт опитування повідомлять на сайті Львівської ОВА.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ