Рада заборонила пропаганду георгіївської стрічки

Верховна Рада 16 травня ухвалила законопроект про заборону виготовлення та пропаганди георгіївської стрічки в Україні як символ окупації української держави. Тепер за її використання передбачається адміністративна відповідальність.
Законом передбачається запровадити диференційовану адміністративну відповідальність за виготовлення та пропаганду георгіївської (гвардійської) стрічки. Водночас пропагандою георгіївської (гвардійської) стрічки є публічне використання, демонстрація, носіння, а також поширення георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення.
За рівнем суспільною небезпеки дані правопорушення мають бути віднесені до адміністративно караних діянь.
Згідно частини першої пропонованої статті встановлюється відповідальність за публічне використання, демонстрацію або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення.
Це включає показ георгіївської (гвардійської) стрічки під час масових заходів (мирних зібрань), зображення на плакатах, наліпках, листівках, носіння на одязі, речах, кріплення на автомобілях, використання в сучасних творах мистецтва, використання засобами масової інформації тощо.
Вказані дії тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення. За ті ж повторні дії передбачено накладення штрафу від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб з конфіскацією стрічки або предметів, що містять її зображення.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ