Реформа: “Укроборонпром” ліквідують

В “Укроборонпромі” мають намір створити щонайменше шість галузевих держкорпорацій, навколо яких будуть зібрані підприємства ракетобудівної, авіаційної, авіаремонтної, бронетанкової, радарних і морських систем.

Сам держконцерн буде ліквідовано.

У концерні вже створили Офіс трансформації і Стратегічний Комітет. Обидві команди, в тісній співпраці з керівниками підприємств, вже розробляють галузеві стратегії, повідомляє пресслужба “Укроборонпрому“.

Про це розповів заступник генерального директора ДК “Укроборонпром” і глава Офісу трансформації концерну Роман Бондар.

“Наприклад, до складу бронетанкового холдингу, під кодовою назвою ZIMM, увійшли підприємства, які здійснюють ремонт, виготовляють компоненти, проводять дослідження і створюють кінцевий продукт. Такий собі повний виробничий цикл. Подібним чином будуть створені й інші галузеві холдинги, в основі яких будуть найбільш прогресивні і перспективні підприємства Концерну. Що стосується самого Концерну, то в тому вигляді і в тій ролі, як він створювався, він точно припинить існування. Ми вважаємо, що Укроборонпром повинен бути ліквідований в результаті реформи”, – заявив Бондар.

Він додав, що реформувати неефективну систему корпоративного управління державними оборонними підприємствами неможливо без зміни законодавчої рамки: прийняття змін до Закону України “Про особливості управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі” і прийняття нового Закону України “Про корпоратизацію підприємств ОПК”.

За словами Бондаря, на сьогодні проєкти законів перебувають на розгляді профільного комітету ВРУ, і реформа “Укроборонпрому” безпосередньо залежить від ефективності парламенту.

“Без необхідних законів термін створення корпорацій становитиме близько 2,5 років. З прийняттям законів – реально впоратися за 6-9 місяців”, – повідомив заступник Генерального директора ДК “Укроборонпром”.

Раніше стало відомо, що державний концерн «Укроборонпром» проводить службове розслідування щодо втраченої конструкторської документації на апарати штучної вентиляції легень, які раніше виробляло держпідприємство «Київський державний завод «Буревісник».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ