Розпочалось фінансування проєктів регіонального розвитку, 13 реалізують на Львівщині

На Казначейські рахунки розпорядників почали надходити бюджетні кошти для реалізації проєктів регіонального розвитку. Йдеться про виконання Угоди щодо фінансування Програми підтримки секторальної політики.

«Упродовж 2018-2021 років були проведені два конкурсних відбори проєктів регіонального розвитку. Зокрема, за такими напрямами, як інноваційна економіка та інвестиції, сільський розвиток, розвиток туризму, підтримка розвитку депресивних територій тощо. Реалізація стартапів-переможців – це ще один напрям потужної державної підтримки розвитку громад та розбудови їхньої інфраструктури. Загалом, протягом 2021-2023 років планується реалізувати 83 відповідні проєкти», – поінформував заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря.

Зокрема на Львівщині, як зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький за кошти секторальної підтримки реалізують понад десяток проєктів.

«На Львівщині цьогоріч реалізовуємо 13 проєктів секторалки на суму понад 200 млн грн. Попередньо ЛОДА, спільно із заявниками, підготувала всі необхідні документи для своєчасного запуску реалізації проєктів. Також на сьогодні вже виділено 4,8 млн грн співфінансування з обласного бюджету та місцевих бюджетів. Тому це хороша новина, що кошти державного бюджету нарешті надійдуть у Львівську область для повноцінного старту реалізації проєктів секторалки», – повідомив очільник області.

Це такі проєкти:

Велокарпатія: Розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині;

Розвиток сільського підприємництва та інфраструктури Агротуристичного Кластера «Горбогори»;

Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти;

Карпатська мережа регіонального розвитку;

Карпатська мережа регіонального розвитку 2.0;

Розвиток біоекономіки Західного регіону України: виробництво екотари з біодеградабельних полімерів;

Портал місцевої статистики та відкритих даних громад Львівщини – інструмент прийняття збалансованих рішень;

Створення парку агропереробки «Фрутбанк» з формування доданої вартості на продукцію малих та середніх виробників Львівщини;

Tourturka 2.0 «Пізнання етно-культури бойківського краю Турківського району Львівської області»;

Реставрація пам’ятки архітектури Художнього музею М. Біласа (вілла «Гопляна») на майдані Кобзаря в м. Трускавці Львівської області;

Глемпінги – створення ексклюзивного туристичного продукту в природоохоронних територіях;

Трансформація вугільних регіонів України (пілотні проєкти Донецької та Львівської областей);

Співробітництво задля економічного зростання Карпат (громад Закарпатської, Львівської, Чернівецької, Івано-франківської областей).

Загалом по Україні проєкти-переможці першого та другого конкурсних відборів на загальну суму 852,4 млн грн у 24 регіонах України будуть реалізовані за такими напрямами: інноваційна економіка та інвестиції (21 проєкт на суму 169,8 млн грн), сільський розвиток – 9 проєктів на суму 155,4 млн грн, розвиток туризму – 13 проєктів на суму 141 млн грн, розвиток людського потенціалу – 13 проєктів на суму 92 млн грн, загальноукраїнська солідарність – 12 проєктів на суму 189 млн грн, підтримка розвитку депресивних територій – 7 проєктів на суму 64 млн грн, ефективне управління регіональним розвитком – 8 проєктів на суму 41,3 млн грн.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ