Садовий розповів хто відшкодує збитки львів’янам після ракетного удару

Мер Львова Андрій Садовий назвав втрати після ракетного удару та запевнив, що влада міста все відшкодує постраждалим після атаки.

Про це мер Львова повідомив у соцмережах.

Андрій Садовий розповів, що постраждали 18 будинків, у них розбито понад дві тисячі вікон. При цьому вже ведеться робота з встановлення нових дверей та вікон.

Мер Львова зазначив, що місцева адміністрація обіцяє компенсацію витрат або допомогу у виконанні робіт, пропонуючи до 12 тисяч гривень за заміну вікон та до 8 тисяч за вхідні двері.

«Жителі можуть дізнатися подробиці в мобільному центрі надання адміністративних послуг, розташованому в ліцеї «Сихівський». Графік роботи центру: сьогодні до 17:00, у неділю, 31 грудня, з 10:00 до 15:00, та наступного тижня з 10 :00 до 19:00 щодня», – сказав Андрій Садовий.

Мер міста також повідомив, що пошкодження отримали три школи та один дитячий садок. У двох менш постраждалих школах уже розпочали встановлення вікон.

«Особливо варто висловити подяку Фонду Говарда Баффета, який взяв на себе ініціативу щодо заміни вікон у ліцеї «Оріана». За інформацією фонду, заміна вікон буде завершена протягом двох тижнів», – додав він.

Благодійні організації фінансуватимуть заміну вікон. Реставрацію пошкоджених будівель буде здійснено коштом міського бюджету.

«Початкова оцінка витрат на усунення наслідків ворожих атак на житловий фонд складає 35 мільйонів гривень. Наразі підраховуються витрати на відновлення навчальних закладів», – додав він.

Нагадаємо, у Львові у 17 будинках, які постраждали внаслідок російської атаки 29 грудня, відновили постачання тепла, електрики, води та газу.

Як повідомляли, 29 грудня уночі росія атакувала Львівщину ударними безпілотниками «Шахед», є влучання по об’єкту критичної інфраструктури.

Під час другої повітряної тривоги у Львові знову пролунали вибухи.

За підрахунками МВС в Україні загинули щонайменше 30 людей, ще 160 отримали поранення.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ