Щоденно мобільні групи виявляють одне-два порушення карантинних обмежень в громадському транспорті області

Як розповів начальник управління транспорту та зв’язку Степан Рудницький, відповідно до рішення обласної комісії з питань ТЕБ і НС з 00:00 годин 22 листопада всі пасажирські перевезення автомобільним та залізничним транспортом в межах області почали здійснюватися лише за наявності відповідних документів, а саме: довідки про наявність вакцинації (однією або двома дозами), негативного ПЛР або експрес-тесту зробленого не більше як за 72 години до моменту поїздки, а також довідки про одужання.

Від початку цього тижня у межах Львівської області розпочали свою роботу мобільні групи, які перевіряють наявність у пасажирів відповідних документів.

До складу групи входять працівники Укртрансбезпеки, поліції та управління транспорту та зв’язку.

“У середньому за день мобільні групи виявляють 1-2 порушення, перевіряють 20-30 транспортних засобів та складають відповідний протокол за участі працівників поліції. У випадку відсутності перелічених документів (сертифікатів та довідок про вакцинацію) сума штрафу складає 17 тисяч гривень”, – зазначив Степан Рудницький.

Окремо він зазначив, що ці обмеження призвели до зниження кількості пасажирів, які здійснюють поїздки у громадському транспорті області.

Перевірки здійснюють у всіх видах громадського транспорту, що здійснює внутрішньообласні перевезення, зокрема в міських, приміських і міжміських транспортних засобах області та електричках.

“Поки Львівщина перебуває в червоній зоні пасажири повинні мати при собі відповідні документи, які повинні бути пред’явлені у випадку перевірки. Пасажир без наявності цих документів наражає на небезпеку зараження інших, а тому закликаємо вакцинуватися для того, щоб здійснювати поїздки в громадському транспорті без обмежень”, – наголосив Степан Рудницький.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ