Школам доручено підготуватись до канікул

У зв’язку із закінченням навчального року Міністерство освіти і науки доручило керівникам управлінь освіти провести ряд організаційних заходів щодо підготовки та проведення літніх канікул.
Управлінням освітою доручено вжити дієвих заходів щодо збереження життя та здоров’я дітей у місцях відпочинку в літніх таборах, під час проведення зборів та екскурсій, а також організувати проведення інструктажів з безпеки життєдіяльності учнів та вихованців, студентів під час літніх канікул.
Також має бути посилений контроль за організацією туристично-екскурсійних перевезень вихованців та учнів автобусами, залізничним та авіаційним транспортом.
У навчальних закладах має бути забезпечений контроль за організацією режиму в закладах освіти на період літніх канікул, проведені позапланові інструктажі зі сторожами та черговими щодо додержання правил пожежної безпеки та збереження майна.
Ще одним пунктом у процесі підготовки навчальних закладів до канікул має стати проведення роз’яснювальної роботи з батьками щодо попередження нещасних випадків під час літнього відпочинку та навчання з надання першої медичної допомоги потерпілим у разі нещасних випадків.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ