SOS-станції можуть з’явитись на українських дорогах

Міністерство регіонального розвитку обдумує можливість облаштування на українських дорогах SOS-станцій. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Наразі міністерство вивчає можливість проектування на українських трасах SOS-станцій -засобів екстреного зв’язку при надзвичайній ситуації на дорозі.

«Питання безпеки – пріоритет №1. Адже, коли люди в дорозі, можуть трапитися непередбачені надзвичайні ситуації – аварія чи поломка машини. Тому облаштування доріг спеціальними засобами екстреного зв’язку – це безпека та зручність виклику необхідної допомоги: поліції;
швидкої медичної допомоги; евакуатора», – написав він.

За його словами, в Європі такі станції розташовуються уздовж трас, відстань між ними від 500 м до 2 км.

«Крім того, на станції може знаходитись й аптечка екстреного призначення. Ми аналізуємо зарубіжний досвід, зокрема європейський. Ідеальний варіант – так звані «emergency бокси», які обладнані кнопками виклику допомоги (диспетчерської служби), спеціальними камерами, а також окремим боксом з першою лікарською допомогою. Наші очікування, щоб орієнтовний час очікування приїзду екстреної допомоги (медичної чи поліції) складав до 30 хвилин, а технічної допомоги – до 1 години», – зазначив Лев Парцхаладзе.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ