Стартувала спецоперація «Кордон – 2018»

З 10 квітня за ініціативи та під загальною координацією Держприкордонслужби розпочалась спільна спеціальна прикордонна операція «Кордон-2018».
Про це повідомляє Західне регіональне управління ДПСУ.
Триватиме вона до 30 листопада та направлена на зниження рівня протиправної діяльності на кордоні, в т.ч. протидія нелегальній міграції, незаконному переміщенню підакцизних товарів, контрабанді наркотичних речовин, зброї та боєприпасів. Окрім підрозділів Львівського прикордонного загону, в операції братимуть участь підрозділи взаємодіючих структур, ЗС України та прикордонних відомств суміжних держав і міжнародних організацій.
Розпочався підготовчий етап операції. Протягом найближчих днів прикордонники Львівського загону проведуть прикордонно-представницькі зустрічі з представниками прикордонної варти Республіки Польща. Разом з колегами уточнюватимуться питання взаємодії в ході прикордонної операції та можливості збільшення інтенсивності спільних патрулювань.
Такі спільні спеціальні прикордонні операції під егідою Державної прикордонної служби України проводяться вже не перший рік. В ході проведення операції передбачено раптові дії резервів Держприкордонслужби на найбільш активних ділянках кордону та в пунктах пропуску, підвищення щільності охорони державного кордону за рахунок залучення до служби курсантів Національної академії відомства, застосування спільних міжвідомчих груп на шляхах руху правопорушників та в пунктах пропуску.
Повітряний моніторинг прикордонних районів та лінії кордону буде проводитись із застосуванням прикордонної (в тому числі безпілотної) авіації.
Прикордонники спільно з представниками взаємодіючих структур здійснюватимуть перевірки суб’єктів авіаційної діяльності поза межами контрольованих прикордонних районів, поїздів, які рухаються до кордону, місць ймовірного накопичення контрабандних товарів та вантажів тощо.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ