Став відомий розмір мінімальної пенсії після реформи

В разі ухвалення пенсійної реформи, мінімальна пенсія в Україні з 1 жовтня зросте на 11%, що становитиме 1452 грн.
Про це повідомила голова комітету Ради з питань соцполітики Людмила Денісова.
За словами Денісової, в разі схвалення пенсійної реформи, з 1 жовтня для призначення та перерахунку пенсій застосовуватиметься прожитковий мінімум на 1 грудня 2017 року. Тобто з 1 жовтня прожитковий мінімум для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, становитиме 1452 грн, а не 1312, як зараз.
Денісова зазначила, пенсійна реформа передбачає надання гарантій для інвалідів із дитинства, дітей-інвалідів, пенсіонерів, які не мають повного стажу, і осіб, які не мають права на пенсію і отримують зараз 949 грн. Розмір пенсії для них збільшиться на 45% і становитиме 1373 грн.
Денісова також відзначила, що з 1 жовтня для 5,62 млн українців пенсії в середньому збільшаться на 692 гривні. Це відбудеться внаслідок осучаснення або перерахунку пенсії з урахуванням показника середньої заробітної плати за три останніх роки.
Для 600 тисяч пенсіонерів скасовується 15% обмеження виплати пенсій. Для 104 тисяч жінок, які достроково вийшли на пенсію в 55 років, скасовується зменшення розміру пенсій.
«Пенсія є об’єктом індексації. В реформі прописано, що з 2019 року індексація відбуватиметься автоматично. Не знадобиться приймати окремі рішення уряду або Верховної Ради України: на 50% від зростання споживчих цін і на 50% від зростання середньої заробітної плати за один календарний рік. А з 2021 року – за три попередніх календарних роки», – повідомила Денісова.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ