Сума грошей, яку можна ввозити та вивозити з України

Громадянам, які переміщуються через митний кордон України необхідно знати, яку суму грошей можна ввозити та вивозити з України.
Державна фіскальна служба України просить взяти до уваги інформацію щодо особливостей переміщення валюти через митний кордон України для уникнення непорозумінь та конфліктних ситуацій.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
ВВЕЗЕННЯ ВАЛЮТИ:
1. За умови усного декларування фізичною особою:
Фізична особа незалежно від віку має право ввозити в Україну готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро, без письмового декларування митному органу.
2. За умови обов’язкового письмового декларування в повному обсязі (у разі, якщо сума валюти перевищує суму, дозволену для ввезення за умови усного декларування):
Фізична особа – резидент незалежно від віку має право ввозити в Україну готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі та за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), виключно на ту суму, що перевищує в еквіваленті 10000 євро. Строк дії таких документів 30 календарних днів, починаючи з дня видачі.
3. Фізична особа – нерезидент має право ввозити в Україну готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі.
ВИВЕЗЕННЯ ВАЛЮТИ:
1) За умови усного декларування фізичною особою:
Фізична особа незалежно від віку має право вивозити за межі України готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро, без письмового декларування митному органу.
2) За умови обов’язкового письмового декларування (у разі, якщо сума валюти перевищує суму, дозволену для ввезення за умови усного декларування):
Фізична особа – резидент незалежно від віку має право вивозити за межі України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі та за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), виключно на ту суму, що перевищує в еквіваленті 10000 євро. Строк дії таких документів 30 календарних днів, починаючи з дня видачі.
3) Фізична особа – нерезидент незалежно від віку має право вивозити за межі України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, якщо сума готівки, що вивозиться, не перевищує суми готівки, письмово задекларованої цією особою митному органу при ввезенні в Україну. Вивезення готівки у такому випадку здійснюється за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі.
Примітки: Інструкція про порядок переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затверджена постановою правління Національного банку України від 27.05.2008 № 148 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 11.06.2008 за № 520/15211.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ