Тиждень безпеки дорожнього руху ООН

В Україні стартував тиждень безпеки дорожнього руху ООН.
Дорожньо-транспортний травматизм за даними ВООЗ наразі є однією з найбільших світових проблем охорони здоров’я. За прогнозами у 2030 році ДТП може стати однією з основних п’яти причин смертності людей у світі.
Стрімке збільшення кількості транспортних засобів та підвищення інтенсивності дорожнього руху призводить до росту кількості дорожньо-транспортних пригод (ДТП) та їх негативних наслідків.
В Україні рівень смертності та травматизму внаслідок ДТП є одним із найвищих у європейському регіоні. За останні шість років було зареєстровано близько 170 тисяч ДТП із постраждалими, у яких загинуло 26,5 тисяч та травмовано 209 тисяч людей.
З початку цього року зареєстровано 54,5 тисячі ДТП. Це на 12,1% більше, у порівнянні з минулим роком. Кожна восьма автопригода – з потерпілими: 723 людини загинуло, понад 8 тисяч травмовано. Удвічі збільшилась кількість ДТП за участі водіїв громадського транспорту.
Зменшення аварійності на дорогах має стати пріоритетом для кожного, адже і стосується ця проблема кожного, а не лише водіїв. Понад 43% загиблих у ДТП у 2016 році – пішоходи та велосипедисти, крім того на дорогах травмується і гине молодь і діти. За останній 6-річний період на дорогах України загинуло 1,4 тисячі дітей віком до 18 років, а ДТП в Україні є першою за поширеністю причиною смерті молоді віком від 15 до 24 років та другою за поширеністю причиною смерті дітей віком від 5 до 14 років.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ