У центрі Львова проходять зйомки пригодницького фільму

У Львові розпочалися зйомки авантюрної комедії режисера Олександра Березаня «Шляхетні волоцюги» про славетних львівських відчайдухів. Яскраві образи в епізодах втілюють Брати Гадюкіни, які виконують у стрічці ряд веселих батярських пісень.
«Шляхетні волоцюги» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав державну фінансову підтримку у розмірі 18 млн 582 тис. грн. (50% загальної вартості виробництва фільму). Сценарій Дмитра Наумова та Тараса Боровока, виробництво компанії «Ганзафільм», продюсер стрічки Геннадій Богук. У ролях: Ірина Гришак, Павло Кружнов, Юрій Хвостенко, Іван Шаран, Олег Примогенов, Ксенія Ніколаєва.
Дія стрічки відбувається у довоєнному Львові у 1938-39 роках. Фільм розкриє колорит субкультури львівських батяр через їхню мову та пісні. Глядач побачить трансформацію свідомості молодих людей від гульвіс до серйозних, зрілих особистостей з благородною метою в житті.
«Ми зніматимемо в історичній частині Львова: на площі Ринок, вулиці Вірменській, Личаківському кладовищі, Домініканському соборі та інших упізнаваних місцях міста. А у Києві будуватимемо деякі об’єкти для ключових сцен, а також літатимемо на повітряній кулі», – говорить продюсер стрічки Геннадій Богук.
Поштовхом до написання сценарію стала польська стрічка режисера Міхала Вашинського «Włóczęgi» («Волоцюги») 1939-го року, де вперше прозвучала популярна пісня «Тільки у Львові». Проте фільм Олександра Березаня не є оновленою версією польської картини.
«По-перше, це сучасний фільм, а по-друге – український. І я би не називав його рімейком. Він, скоріше, створюється за мотивами відомої польської кінострічки Міхала Вашинського, що надихнула авторів на написання цього сценарію. Але у нас залишилась основна канва», – зазначив режисер Олександр Березань.
Зйомки триватимуть півтора місяці у Львові та Києві. На великі екрани стрічка вийде восени наступного року.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ